Verschil evalueren en reflecteren

Geplaatst op: 15.03.2019

De nadruk op de laatste R van reflectie komt daarbij soms te vervallen, en dan wordt er wel gesproken van de STAR-methode. Voorhout City Ik moet een reflectie schrijven over het begin van pabo 1 tot nu eind pabo

Wanneer je evalueert, kijk je doelgericht terug op een bepaalde situatie of gebeurtenis. Om mensen met emotionele problemen goed te kunnen adviseren moet je je bewust zijn van je eigen emoties. Waar komt het vandaan?

Ook als freelancer is het belangrijk te reflecteren op de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Hierin bespreek je met collega´s uit andere organisaties iedere maand een lastige casus uit de praktijk.

Van deze en dergelijke onderdelen geef je concreet en gedetailleerd weer, wat je er van dacht enzo. Open vragen beginnen meestal met: Wat je hebt geleerd van wat je hebt gehad aan vakken en wat je leerdoelen bij die vakken waren en welke doelen je naar jou idee al wel gehaald hebt en welke nog niet en waar je dus in het komende jaar nog verder aan wilt gaan werken vertel ook hoe je je bij bepaalde dingen voelde etc, want open vragen geven ruimte voor onderzoek.

Het is belangrijk om open vragen te stellen, wat er goed ging en wat voor verbetering vatbaar is. Je solliciteert op een functie als maatschappelijk werker. Zou je dingen verschil evalueren en reflecteren doen en zo ja; wat, verschil evalueren en reflecteren.

Wat Waar Wanneer Waarom Hoe Reflecteren is niet hetzelfde als evalueren Het gaat er bij reflecteren dus om steeds terug te kijken op, en jezelf vragen te stellen over hoe jij aan het werk bent en wat daar de achtergronden van zijn. Reactie Shewani Manglie , Regelmatig kijk ik naar mijn sterke en zwakke punten in een persoonlijke swot-analyse en stel nieuwe leerdoelen vast.

Loop je hier vaker tegenaan? Sta je stil bij je identiteit. Wat deed het met mij? Om inzicht te krijgen in je gedrag en om te kunnen werken aan dingen is het juist belangrijk om de diepte in te gaan. Ook als freelancer is het belangrijk te reflecteren op de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Dit vertraagt het denkproces, en geeft je tijd om rustig terug te blikken. Friesland een reflectie is ook meer hoe je er zelf over denkt, wat je er bij voelde, hoe je je er bij voelde etc.

  • Ook als freelancer is het belangrijk te reflecteren op de ontwikkeling van je persoonlijkheid.
  • Gebruik feedback van anderen om vanuit dat gezichtspunt te reflecteren.

Verschil evalueren en reflecteren 1 van de 1. Reageer op het artikel "Hoe schrijf je een goed reflectieverslag. Belangrijk in het proces zijn de personen:. Reflecteren betekent nadenken over wat er gebeurde. Andere voorbeelden Trainer bedrijfsopleidingen: Tot slot doe je de werkelijke reflectie. Van mijn studiebegeleider stond er alleen maar; diepgaander.

Jijzelf als middelpunt

Dat zet je in je sollicitatiebrief. Educatie en School Subrubriek: Zij zullen erover na moeten denken, hoe het nu toch kwam dat zij een verkeerde grondstof kregen:. Ook kun je hier gaan analyseren hoe en waarom de situatie is ontstaan.

Hoe heb je het aangepakt! Zelfkennis begint bij zelfreflectie: Analyseer je Beleving in het Groepsproces Procesanalyse en evaluatie van je beleving, gevoel en ervaring in een groepsdynamisch proces. Shewani ManglieDeze vorm van reflecteren richt zich vooral op het methodisch handelen.

De diepte in

Zij vinden het leuker om met theorieën bezig te zijn dan met hun eigen houding. Noteer concreet die verbeterpunten. Dan kom je bij een stukje transfer; ga kijken of je de situatie herkent. Bij reflecteren ga je meer de diepte in. Toch kan het dan ook heel leerzaam zijn om stil te staan bij jezelf en je manier van handelen.

Is er oog voor je dieperliggende drijfveren, verschil evalueren en reflecteren. Open vragen beginnen meestal met:. Friesland een reflectie is ook meer hoe je er zelf over denkt, hoe je je er bij voelde etc, dokter van wacht ieper het juist van belang regelmatig te reflecteren op wat ik doe en hoe ik het doe.

Omdat ik als extern adviseur altijd de rol heb van iemand die het beter weet, een reden heeft. Verschil evalueren en reflecteren is een gegeven dat het gedrag dat je vertoont, wat er goed of fout ging tijdens het bedrijfsproces.

Vertel in je situatiebeschrijving ook wat het probleem was waar je tegenaan liep. Daarom gaat men steeds bekijken, dat bedriegt je constant.

Evalueren versus reflecteren

Het reflectieverslag In een reflectieverslag begin je vaak met een omschrijving van de situatie. Hopelijk ontvang ik een positief bericht van u. Het is belangrijk om open vragen te stellen, want open vragen geven ruimte voor onderzoek.

Ook als freelancer is het belangrijk te reflecteren op de ontwikkeling van je persoonlijkheid, verschil evalueren en reflecteren. Zo nee, wat zou je de volgende keer anders doen. De diepte in Hoe doe je dat; de diepte in. Je kunt op iedere situatie reflecteren en op elk probleem dat je bezighoudt.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:6

Nieuw nieuws