Coffeeshop in de buurt amersfoort

Geplaatst op: 15.03.2019

De gemeente Amersfoort heeft een horeca-exploitatievergunning en gedoogverklaring verleend aan Roots BV om een coffeeshop te exploiteren in het pand aan de Snouckaertlaan Dit doet de gemeente nadat met ondernemers uit de omgeving is gesproken over een eventuele aanvulling van randvoorwaarden in de vergunning en nadat is gesproken over het monitoren van de leefbaarheid van de buurt.

De coffeeshop aan de Snouckaertlaan komt in dit pand.

Amersfoort wil nu een nieuwe inventarisatieronde organiseren voor ondernemers met plannen voor de opening van een coffeeshop in de stad. Schrijf je in op de  nieuwsbrief! Momenteel staat dit in je browser uitgeschakeld. Leo de Vries , Je kunt bezwaar indienen bij de gemeente tot en met 26 juni Er woedt inmiddels al ruim anderhalf jaar een juridisch gevecht over de coffeeshop in de voormalige Villa Härtel, en dat lijkt nog altijd niet beslecht.

In dit beleid is een aantal nadere criteria vastgesteld:

Het gebeurt zeer zelden dat er in Midden-Nederland zulke oude vondsten coffeeshop in de buurt amersfoort gedaan. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.

Heb je nog geen profiel. Het oude beleid maakte negen coffeeshops mogelijk. Google Maps Als je in een straat woont waar geen gebouwen voor horeca of winkels zijn bestemd, mag je er van uit gaan dat er in je straat geen coffeeshop komt. Een coffeeshop in een historisch pand.

Vergunningaanvragen voor twee nieuwe coffeeshops. Dan word je geteld! De Raad van State oordeelde in de beroepszaak dat de coffeeshopexploitant wel aan de eisen voldoet.
  • De coffeeshop mét omringend hek, komt volgens hen op maximaal meter van de school.
  • Meer informatie vind je in ons privacy statement. Daardoor wordt de kans veel groter dat een adres geschikt wordt bevonden voor de vestiging van een coffeeshop.

Hoorzitting

Stuur mij een kopie. Alle mensen die direct in de buurt wonen van de Snouckaertlaan hebben een uitnodiging gekregen voor de bewonersavond. Of log in met je e-mailadres.

In het geval van de Snouckaertlaan ligt dat anders. De kans is aanzienlijk dat de protesterende buurt nu opnieuw bij de Raad van State in beroep gaat tegen het besluit van de burgemeester. Amersfoort hield jarenlang vast aan een uiterst strikt vestigingsbeleid voor coffeeshops.

Door het winterse weer is de brug spekglad geworden. Daar zijn al een paar panden met horecabestemming. Er komen coffeeshop in de buurt amersfoort nieuwe coffeeshops in Amersfoort: Aanvullende eisen voor coffeeshops Naast de eisen waaraan een horecazaak moet voldoen, geldt voor de vestiging van een coffeeshop een aantal bijzondere eisen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort. In dat gesprek licht de ondernemer de plannen toe en worden eventuele aanvullende randvoorwaarden en afspraken die nodig zijn om de leefbaarheid in de buurt te blijven monitoren besproken. De gemeente is van plan een horeca- en gedoogvergunning te verlenen!

Fietsers onderuit op spekgladde brug over Eem

Beleid coffeeshops De druk op de bestaande coffeeshops in Amersfoort is groot omdat de vraag in Amersfoort groter is dan het aanbod. Deze criteria zijn in het nieuwe beleid aangepast. Door het winterse weer is de brug spekglad geworden.

Opmerking over deze pagina. De burgemeester belegde op 7 november een nieuwe hoorzitting waar de buurt opnieuw zijn bezwaren naar voren bracht. Een straat in het centrum.

Heb je nog geen profiel. Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.

Zes vragen om wat duidelijkheid te scheppen over het Amersfoorts coffeeshopbeleid. In het verleden was dit laatste criterium voor Amersfoort reden om bijvoorbeeld coffeeshop Alem op de Schimmelpenninckstraat te sluiten. Hoe zit dat met overlast? Deze criteria zijn in het nieuwe beleid aangepast. AD Hoe zonde sommige mensen het ook vinden, een coffeeshop kan zich ook vestigen in een historisch pand als het pand een horecabestemming heeft.

  • Bij overtreding kan de burgemeester er zo de stekker uit trekken.
  • Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.
  • Door het winterse weer is de brug spekglad geworden.
  • Overlast Om overlast te voorkomen, stelt het college wel een aantal nadere criteria vast.

Alle scholen en kinderopvangcentra in Amersfoort mogen er gebruik van maken. Volgens het college is de belangstelling groot en is er kans dat er een wachtlijst wordt aangelegd. In het verleden was dit laatste criterium voor Amersfoort reden om bijvoorbeeld coffeeshop Alem op de Schimmelpenninckstraat te sluiten.

Amersfoort hield jarenlang vast aan een uiterst strikt vestigingsbeleid voor coffeeshops. Naast coffeeshop in de buurt amersfoort eisen waaraan een horecazaak moet voldoen, een coffeeshop kan zich ook vestigen wandelen bos paleis het loo een historisch pand als het pand een horecabestemming heeft.

Neem dan contact op met onze klantenservice Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Of log in met je e-mailadres. In het verleden waren er veel meer coffeeshops 13 dan de huidige drie, coffeeshop in de buurt amersfoort.

Eisen voor coffeeshops

In ruil voor meer soepelheid bij de vestiging wordt wel voorgesteld om het maximale aantal toegestane wietzaken in de gemeente terug te brengen van negen naar zeven, waarvan maximaal twee in het centrum van de stad. Deel WhatsApp Email Tweet. Daar zijn al een paar panden met horecabestemming. Toon en Verberg Laat zien.

Op dit moment zijn het er drie. In het verleden waren er veel meer coffeeshops 13 dan de huidige drie. De kortste loopafstand over de openbare weg, coffeeshop in de buurt amersfoort. Omwonenden maken zich zorgen over de overlast, terwijl andere Amersfoorters zich afvragen of zij de volgende zijn met nieuwe buren?

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:5

Nieuw nieuws