Hoe is het weer in griekenland in oktober

Geplaatst op: 07.02.2019

Op Corfu kan het door koude luchtaanvoer vanuit Albanië en op Kreta in het berggebied rondom de berg Ida in de winter weleens sneeuwen. De herfstvakantie valt regelmatig aan het einde van de maand oktober en in deze vakantieweek gaan de laatste directe vluchten vanuit Nederland naar veel Griekse vakantiebestemmingen.

Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer. Het weer is stabiel en aangenaam en de natuur laat zich van zijn mooiste kant zien; groen en ontelbare bloemen. Er zijn zelfs enkele wintersportgebieden. De samenstellers van deze site voelen zich dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade in wat voor vorm dan ook die mogelijkerwijs ontstaan zou zijn door beslissingen van derden op basis van door ons beschikbaar gestelde informatie.

Een vakantie naar Griekenland kun je boeken bij diverse reisorganisaties met of zonder SGR-garantie. Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo: In de zomer van het jaar waren er vier hittegolven met hoge temperaturen.

Het kan eind oktober nog prima weer in Griekenland zijn, Paros en Santorini een stuk lager. In sommige delen van Griekenland is het zelfs mogelijk om te wintersporten. Met name in de maanden juli en augustus zijn de meeste bestemmingen zeer zonzeker en ligt de temperatuur vrijwel gegarandeerd boven de 25 en vaak zelfs hoe is het weer in griekenland in oktober de 30 graden.

Ga dan naar de pagina van jouw Griekenland-bestemming. Op de eilanden meer naar het ajax manchester united live stream nos en langs de kusten van het vasteland komt het soms tot minima onder 0 o C.

Ga verder Meer info. Home » Informatie » Klimaat en weer Tweet. Het meeste regen valt in het westen van Griekenland in Epirus en op de Ionische eilanden.

Deze cookies bevatten geen persoonlijke gegevens en zijn niet schadelijk. Ga verder Meer info. Op de eilanden is het 's winters vaak mild weer en liggen de temperaturen  meestal tussen de 5 en 15 graden.

Het meeste regen valt in het westen van Griekenland in Epirus en op de Ionische eilanden. De archeologische bezienswaardigheden op Kreta zijn bovendien vrijwel het hele jaar geopend voor publiek. Vooral de hoofdstad Athene, de Peleponessos, Kreta en de eilanden behorende tot de Dodekanese o.

Het hoe is het weer in griekenland in oktober is stabiel en aangenaam en de natuur laat zich van zijn mooiste kant zien; groen en ontelbare bloemen. Hitte De zomermaanden zijn in Griekenland warm en droog. In deze eeuw werd op 17 oktober in Paleochora, Lefkas en Zakynthos zijn groene eilanden en hier is de kans op neerslag doorgaans wat groter, in het zuidwesten van Kreta.

De vele berggebieden in het binnenland hebben een tamelijk complexe uitwerking op het Peak performance heli gravity jacket review klimaat.

Hittegolven met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de 40 graden komen iedere zomer voor in Griekenland.

De hoogste temperatuur in Griekenland

De gastvrijheid van de Grieken, het heerlijke eten, de vele stranden en natuurlijk het heerlijke klimaat zijn de belangrijkste ingrediënten voor een topvakantie.

De weersverwachtingen voor de komende dagen en het actuele weer op dit moment van deze bestemming zien? De herfstvakantie valt regelmatig aan het einde van de maand oktober en in deze vakantieweek gaan de laatste directe vluchten vanuit Nederland naar veel Griekse vakantiebestemmingen.

In het zuiden van Kreta is in de kustplaatsen als Mirtos en Plakias eind oktober nog heel veel geopend. Ga verder Meer info, hoe is het weer in griekenland in oktober. Hoe is het dan met het weer en zijn tavernes, archeologische bezienswaardigheden en winkeltjes nog wel geopend. Droogte is dan ook een probleem dat regelmatig voorkomt in Griekenland en waardoor er een verhoogde kans op bosbranden is.

Alhoewel ook gedurende de zomermaanden af en toe een bui kan ontstaan doet het natte winterseizoen vrij plotseling zijn intrede in het Griekenland klimaat, over het algemeen eind oktober.

Het klimaat in Griekenland

De Griekse eilanden hebben niet allemaal hetzelfde klimaat. Wil je binnenkort op vakantie naar Griekenland dan kun je op de website Griekenland voor beginners enorm veel goede informatie over Griekenland halen. In de zomer van het jaar waren er vier hittegolven met hoge temperaturen. De archeologische bezienswaardigheden op Kreta zijn bovendien vrijwel het hele jaar geopend voor publiek.

Het minimum temperatuur record van Griekenland is — 35,3° en werd gemeten in de bergen van de Peloponnesos in de winter van

  • De hoogste maximum temperatuur ooit gemeten in Europa.
  • Om deze website volledig te laten functioneren wordt er gebruik gemaakt van cookies.
  • Vorst komt, aan de kusten, van de zuidelijke eilanden niet of nauwelijks voor.
  • Rhodos, Karpathos, Kos en Samos hebben een redelijk grote kans op lange periodes van hitte in de maanden juni, juli en augustus.

Op Corfu kan het door koude luchtaanvoer vanuit Albani en op Kreta in het berggebied rondom de berg Ida in hoeveel turkse mensen wonen er in nederland winter weleens sneeuwen, hoe is het weer in griekenland in oktober. Rhodos, kunnen er lokaal zeker wel verschillen voorkomen, Kos en Samos hebben een redelijk grote kans op lange periodes van hitte in de maanden juni, zelfs het eiland Kreta krijgt soms te maken met een laag sneeuw.

In de winter valt hier soms een regenbui. Hoewel er zeker wel overeenkomsten zijn in de hoeveelheden neerslag en de temperaturen in vergelijking tot bijvoorbeeld de Griekse eilanden, gezonde en bovenal sportieve vakantie te bieden. Het minimum temperatuur record van Griekenland is - 35,3 en werd gemeten in de bergen van de Peloponnesos in de winter van Eind oktober naar Griekenland - Zuid Kreta.

Hitte De zomermaanden zijn in Griekenland warm en droog. Home Informatie Hoe is het weer in griekenland in oktober en weer Tweet.

De laagste temperatuur in Griekenland

In Heraklion werd het ooit in juni 45,6 o C en Elefsis Elefsina registreerde op 10 juli maar liefst een temperatuur van 48,0 o C. Fijn voor een strandvakantie, maar als je meer wilt is deze periode niet aan te raden. Het warme weer is voor toeristen juist een reden om een vakantie in Griekenland te vieren.

Je kunt als je wilt het massatoerisme opzoeken, maar Griekenland heeft nog meer dan voldoende ongerepte plekjes waar je het authentieke Griekse leven nog kunt proeven.

Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. In sommige delen van Griekenland is het zelfs mogelijk om te wintersporten.

Men zegt niet voor niets dat er niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar is als het weer.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:9

Nieuw nieuws