Zoek iemand die vakantie bovenbouw

Geplaatst op: 26.03.2019

De kinderen staan samen met jou in een grote kring. Met dit zakje met pepermuntjes en dit vrolijke kaartje zet je meteen de toon voor een gezellig schooljaar. Alle kinderen die van lezen houden moeten nu opstaan en een andere plek zoeken, ook de leerkracht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Wie kijkt er na? Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Die zegt dan bijvoorbeeld 'ik wil kennismaken met iemand die blauw als lievelingskleur heeft', waarna al die kinderen weer een nieuwe plek moeten zoeken en er een over blijft.

Wie is er op het strand geweest in de zomervakantie? Met dit zakje met pepermuntjes en dit vrolijke kaartje zet je meteen de toon voor een gezellig schooljaar.

Niet alleen zien ze dan weer waar ze aan willen werken en waar ze goed aan zijn, maar ook de positieve feedback van een anonieme medeleerling hierop. Klik hier om de rechthoekige naamkaartjes te downloaden. Dit raadspel stelt klassen zoek iemand die vakantie bovenbouw al langer bij elkaar zijn op de proef. Klik hier om spelblad 6 te downloaden.

Als je doorgaat met het gebruiken van de youtube eefje de visser nachtlicht, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

Dit is een klassieker die ik al een aantal jaar als kennismakingsactiviteit met een nieuwe groep of gewoon als spelletje tussen door doe. Met dit spel oefen je niet alleen de namen van je nieuwe leerlingen, maar zorg je ook meteen voor een gezellig moment in je nieuwe groep. Op die manier is het ook belangrijk om voor de rest van het schooljaar ook allemaal ons best te doen om samen het web van onze klas in stand te houden.
  • Geef ze als aanwijzing om aan de eerste letter van hun naam te denken en een actie te bedenken die met dezelfde letter begint.
  • Alle leerlingen krijgen een A4tje en trekken daar op netjes de vorm van hun hand over.

Zo ja, dan schrijven ze die naam in het hokje. Hoe ik werk met een weektaak. Dit spel zorg namelijk gegarandeerd voor lachers! De kinderen moeten nu opbreken in groepjes van dat nummer en ervoor zorgen dat de lichaamsdelen elkaar raken. Klik hier om spelblad 1 te downloaden. Om ze voor jouw leerlingen aan te passen, typ je hun namen op de plek waar nu 'naam' staat.

Met dit zakje met pepermuntjes en dit vrolijke kaartje zet je meteen de toon voor een gezellig schooljaar.

Zeker niet wanneer je samenwonen of trouwen fiscaal combineert met een motorische activiteit. De andere kinderen raden over wie het gaat. Werkvormen waarbij kinderen van en met elkaar mogen leren, zoek iemand die vakantie bovenbouw. Ze lezen ook de zaken waar de ander trots op is en vullen dit aan met nog minstens n ander ding waar diegene trots op kan zijn. Alle kinderen die van lezen houden moeten nu opstaan en een andere plek zoeken, ook de leerkracht.

Voor een leerkracht – door een leerkracht

De kinderen moeten op zoek gaan naar iemand die het antwoord weet op een vraag of opdracht kan uitvoeren. En voor mij geldt bij die cadeautjes dat het de gedachte is die telt. O wat leuk en goed bruikbaar zelfs voor kleuters. Klik hier om het spelblad van de Mega Vind Iemand Die te downloaden.

Kennismaken hoeft helemaal niet saai te zijn! Er is dan een stoel te weinig, dus een kind blijft over. Het gaat als volgt: Niet alleen zien ze dan weer waar ze aan willen werken en waar ze goed aan zijn, waarna al die kinderen weer een nieuwe plek moeten zoeken en er een over blijft.

Mijn lievelingsles op school is Klik hier om de lijst met vragen te downloaden. Die zegt dan bijvoorbeeld 'ik wil kennismaken met iemand die blauw als lievelingskleur heeft', maar ook de positieve feedback van een anonieme medeleerling hierop, zoek iemand die vakantie bovenbouw.

Van beide soorten 30 stuks met elk een ander plaatje, zodat ieder kind zijn eigen speciale naamkaartje kan hebben. De kinderen in mijn klassen vragen me regelmatig: De andere kinderen raden over wie het gaat.

Zelfstandig werken in een werkplein. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

Hieronder staan aparte bestandjes voor de dagen maandag, dinsdag e. Met dit zakje met pepermuntjes en dit vrolijke kaartje zet je meteen de toon voor een gezellig schooljaar, zoek iemand die vakantie bovenbouw. Werkboeken wereldgosdiensten   Veelgestelde vraag:. Geef ieder kind een spelblad. Alle leerlingen krijgen een A4tje en trekken daar op netjes de vorm van hun hand over?

Kennismaken en coöperatief werken gaan hartstikke goed samen. Dit raadspel stelt klassen die al langer bij elkaar zijn op de proef. Zo ja, dan schrijven ze die naam in het hokje. Je vindt er een bladzijde waarop de leerlingen iets over zichzelf vertellen voor de leerkracht, een blaadjes waar ze een klassenfoto tekenen, een stelopdracht over de zomervakantie en een pagina met spelletjes.

In ieder hokje wordt gevraagd naar een bepaald kernmerk of eigenschap. Laat de kinderen plaatsnemen in een staande cirkel. Van juf Linsey kreeg ik een aantal mooie exemplaren opgestuurd met plaatjes van Leendert Jan Vis.

Leg uit dat het niet te makkelijke dingen mogen zijn.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:6

Nieuw nieuws